zondag 14 juni 2009

Motorzaag -Hakbijl wedstrijd Boomkroonpad Drouwen

Drouwen 14 Juni 2009 -
Vandaag is er een demonstratie gegeven door het Timberteam in het boomkroonpad in Drouwen. Hier ging het over motorzaag en hakbijl wedstrijden waar dit team aan mee doet om in een snelle tijd met een zaag of hakbijl een boom om te zagen. Hier onder wat info omtrend de onderdelen die bij zo'n wedstrijd aanbod komen.

( Info Bron komt van: Timberteam.nl )

Timber
De naam Timber komt uit Amerika. In Amerika schreeuwden de bosarbeiders “TIMBER” als ze een boom lieten vallen, op deze manier werden de collega’s gewaarschuwd. Bij de STIHL® TIMBERSPORTS® Series is er geen gevaar voor vallende bomen. Wel sluit deze sport goed aan op de werkzaamheden van de traditionele bosarbeiders. De bosarbeiders hadden onderlinge wedstrijden om de avonden door te komen diep in de bossen. Langzamerhand ontstonden er op nationaal gebied onderlinge wedstrijden waardoor de sport populair werd onder de meeste bosbouwers. In 1985 werden door ANDREAS STIHL AG & Co. KG (wereld marktleider in kettingzagen) de houtsporten gesteund en bevorderd, hierdoor kreeg deze sport een eigen gezicht: Stihl TimbersportS. Ondertussen is een professioneel sportgebeuren geworden met een eigen reglement dat ver over de Amerikaanse grenzen bekend is. Voornamelijk in Canada, AustraliĆ« en Nieuw-Zeeland is de sport bijzonder populair maar ook de sporters. Maar ook in Europa ontwikkeld deze krachtvolle en dynamische sport van dag tot dag.

In de Stihl TimbersportS komen de sporters voor 6 verschillende onderdelen uit. Deze disciplines bestaan uit 3 bijl en 3 zaag onderdelen waarin techniek, precisie en uithoudingsvermogen een grote rol spelen.

Hout en Sport
Het maakt niet uit of de sporter met de Stihl kettingzaag zagen demonstreert of dat hij met een goede zwaai de bijl in het hout slaat, de professionele gereedschappen, speciaal voor deze sporters ontwikkeld zijn voor alle disciplines de grondsteen voor succes. Ook het te gebruiken hout is belangrijk. Het hout (Populierenhout) wordt voor elke wedstrijd op diameter uitgezocht. Bij grote wedstrijden wordt zelfs vooraf elke stam op de gewenste diameter gedraaid, deze diameter is per onderdeel ook weer verschillend. Hierdoor is er geen verschil voor de sporters.

Video van een demonstratie wedstrijd:


Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events

Geen opmerkingen:

Een reactie posten