zondag 18 januari 2009

Roofvogel demonstratie Boomkroonpad (Update)

Drouwen 18 Jan. 2009 -
Bij het Boomkroonpad in Drouwen is zondag een roofvogeldemonstratie gehouden. Valkenier Ruud Sanders liet een Oehoe de grootste uilensoort ter wereld aan het publiek zien. Door de Valkenier werden op deze dag nog meer soorten roofvogels getoond aan het publiek, waarbij men zelf een roofvogel mocht opvangen door een stevige lederen handschoen aan te trekken. Deze dag begon jammer genoeg met een fikse regen bui en duurde ook nog 45 min. lang net zoals de voorstelling duurde. Zoals men op de foto's (en de filmpjes) kan zien waren er echte vogelaars Fotografen bij die echt door weer en wind hun hobby blijven uitvoeren. Daar tegen over stond IK en een paar andere mensen zonder paraplu onder een afdakje te fotograferen, waardoor er weinig foto's aanwezig zijn van de roofvogels zelf.

Daarom kunt u de filmpjes bekijken van de demonstratie waar een paar roofvogels in aktie zijn.

Foto's en Filmpjes gemaakt door: Ronny

Hier alle overige Foto's in een filmpje: Klik hier

Film Roofvogel Demonstratie (+- 15 min.): Klik hier


dinsdag 13 januari 2009

Met crossauto op het ijs

Musselkanaal 11 Jan. 2009 -
Zaterdagavond hebben enkele mannen die zich racingteam de stuntels noemen met een oude crossauto op het ijs van het kanaal aan de Schoolkade in Musselkanaal gereden. Het zal een mooie glijpartij zijn geweest.

Foto's gemaakt door: racingteam de stuntels

( bron: 112kanaalstreek )

Prikslee wedstrijden voor kinderen

Nogmaals een bericht over het ijspret
(Dat is nu even een voorbij, voor een paar dagen)

Musselkanaal/Stadskanaal 11 Jan1 2009 -
Op het kanaal aan de A-weg/kade naast de Gelegenheid in Musselkanaal werd zondagmiddag voor de kinderen een prikslee wedstrijd georganiseerd. Ook stond er een stand met verkoop van snert, rookworst enz.

Foto's gemaakt door: Luit Buseman
( bron:112kanaalstreek )

zondag 11 januari 2009

Drukte op het laatste natuurijs

Musselkanaal 11 Jan. 2009 –
Omdat er voorlopig een einde aan de vrieskou lijkt te komen nemen velen nog even gebruik van het laatste natuurijs dat er ligt. Op de ijsbaan in Musselkanaal en op het kanaal langs de Schoolstraat/kade in Musselkanaal was het dan ook gezellig druk. De schaatsers en toeschouwers hadden er veel plezier in. De ijsbaan had deze twee ijsweken dan ook goede zaken gedaan. Het is nog de vraag of de glij ijzers dit winter seizoen weer gebruikt kunnen worden.

Foto's gemaakt door: Luit Buseman

(Bron: 112kanaalstreek)

Schaatswedstrijden Meester Neuteboom school

Stadskanaal 9 Jan. 2009 -
OBS de Meester Neuteboom school in Stadskanaal had afgelopen vrijdag schaatswedstrijden voor de hele school. Het was een gezellige drukte en veel ouders moedigden hun kinderen aan. Voor de kinderen en hun ouders was er ook een kraampje met lekkere warme chocolademelk, koffie en ranja.

Foto's gemaakt door: Gert Ors
el

Ook nog steeds ijspret op het Pageplas

Stadskanaal/Pagedal 11 Jan. 2009 -

Ook vandaag hebben de mensen jong en oud nog steeds ijspret op de vele bevroren vijvers en plassen. Ook hier in het Pagedal op het Pageplas, de foto's spreken voor zich.

Foto's gemaakt door: Regio-events - Ronny -