zondag 31 mei 2009

Neli Cooman Games 2009

(Archief foto 2008)

Zat. 6 en Zon. 7 Juni: Neli Cooman Games 2009.

Een schitterend atletiekevenement waaraan zowel sporters met als zonder een beperking deelnemen. Basisschooljeugd, jeugdatleten, G-atleten, topsporters, u vindt ze allemaal bij de Nelli Cooman Games.
Toegang publiek gratis.
Plaats: Atletiekbaan Stadskanaal
Voor meer info kijk op: Nelicoomangames.

Bea Sneep na 300 kilometer rollen weer thuis


2e Exloërmond 31 Mei 2009 -
Bea Sneep uit Erica en haar hond Stennis zijn zaterdag op feestelijke wijze binnen gehaald bij de Stichting Personal Service Dogs (PSD) in 2e Exloërmond. Bea en Stennis werden bij de thuisbasis van de stichting aan het Zuiderdiep in 2e Exloërmond verwelkomd door ondermeer Kamerlid Marjo Berkman, wethouder Frits Alberts, die namens de gemeente Borger-Odoorn een cheque van 1500 euro voor de stichting aan Bea overhandigde en een grote groep mensen die betrokken zijn bij PSD zoals gehandicapten die al een opgeleide PSD hond hebben, trainers, sponsoren en andere belangstellenden.
Lees verder .....................

( Bron: Blikophetnieuws )

donderdag 28 mei 2009

Teddyberenexpress bij STAR

(Foto archief 2008)

Stadskanaal - Museumspoorlijn STAR 28 Mei 2009 -

Op 2e Pinksterdag (maandag 1 juni) word de Museumspoorlijn STAR weer omgedoopt tot STAR-Kinderdag. Bij die dag staat alles in het teken van jonge bezoekers. Kinderen die een teddybeer meenemen, kunnen vanaf 10:30 uur GRATIS met een historische stoom- of dieseltrein mee. Op het stationsplein zijn activiteiten voor de kinderen.

Voor een terugblik van vorig jaar van de Teddyberenexpres, Kijk HIER maar eens terug voor wat foto's en een video van die dag in 2008.

Voor meer info kunt u ook terecht op www.stadskanaalrail.nl

Er is op die dag ook de Europa Kijkdag van het samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Deze dag is bedoeld om inwoners van Groningen, Friesland of Drenthe kennis te laten maken met een aantal mooie en spraakmakende projecten in de drie noordelijke provincies.
Meer info over het programma is te vinden op www.blij-met-europa.nl

zaterdag 16 mei 2009

Veel bedrijvigheid in Stadskanaal vandaag

Open Bedrijven dag BOTSS

Stadskanaal 16 mei 2009 -
Vanmorgen rond 10:30 uur werd de BOTSS Open Bedrijvendag geopend door het los laten van parachutisten uit een vliegtuig die boven het bedrijventerrein vloog. Hier door werd de dag geopend voor de deelnemende bedrijven. Voor een overzicht van deze dag kijk in het grote fotoalbum voor meer foto's en de video.

Fotoalbum:
De Opening en rare figuren op voertuigen
Video: De Opening en rare figuren op voertuigen Klik hier

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events

Parachutisten foto's gemaakt door: E.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jatrie uit het water gehaald

Stadskanaal 16 Mei 2009 -
Zaterdag is het veenkoloniaal vrachtschip, de Jatrie, voor renovatie werkzaamheden uit het Stadskanaal gehaald. Het schip dat in 1930 werd gebouwd was eigendom van Harm Davids. De inmiddels overleden eigenaar was 89 jaar geworden en schonk de stalen schuit vorig jaar aan het Streekhistorisch Centrum. Dat museum heeft diverse plannen met het imposante schip. Het bedrijf Wagenborg Nedlift kreeg de opdracht van deze megaklus. Met een grote hijskraan werd de 58 ton wegend vrachtschip uit het water getakeld. Daarna werd het op een grote dieplader ongeveer 500 meter verderop vervoerd. Het schip dat vanaf 1977 stil aan de waterkant van de Cereskade had gelegen werd voor de renovatie werkzaamheden bij een werkplaats op bokken gezet. Om door de hekken te komen moest men heel precies sturen. Aan beide zijden was namelijk een speling van enkele centimeter.

Fotoalbum: Jatrie uit het water gehaald
Video 1: Jatrie uit het water gehaald Klik hier
Video 2: Klik hier

Foto's en Video 1 gemaakt door: - Ronny-
Video 2 gemaakt door: 112kanaalstreek <-- en kijk daar voor meer foto's


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ArtXtra Kunst en Cultuurfestival

Stadskanaal 16 Mei 2009 -
ArtXtra Kunst en Cultuurfestival door diverse kunstenaars. Dit is de tweede editie en heeft plaats gevonden in het centrum van Stadskanaal op het Raadhuisplein. Er werden veel workshops gegeven. Van 10.30 - 17.00 uur met 70 kramen en demonstraties van kunstenaars. Modelschilderen, Grime, Boetseren, Kunsttoren, Kinderkunst & schmink, Kapitein Kosto
Timecruisers. Oude voorwerpen Quiz, Dans, Djembee (centrum), Straattheater Udi & Tago, Levende "bekende" hoofden. En de gehele dag was er ook een open dag van de muziekschool Zuid-Oost Groningen.

Fotoalbum: ArtXtra Kunst en Cultuurfestival in het centrum
Video: Overzicht activiteiten in het centrum Klik hier

Foto's en video gemaakt door: - Ronny -


dinsdag 12 mei 2009

De Lynx is gespot in de bossen rond Odoorn en Eexterveen

Drenthe 12 Mei 2009 -

Wilde Lynxen trekken langzaam ons gebied in. Ze komen nu nog vooral in Oost-Europa voor, maar trekken langzaam via Duitsland naar onze bossen in Drenthe. Het grote katachtige dier is gezien door verschillende mensen op verschillende locaties in Drenthe. De grote kat is o.a. gesignaleerd in de boswachterij Gees, bij Odoorn en bij Eexterveen.

Het prachtige dier is ongevaarlijk voor de mens en voedt zich vooral met muizen en gevogelte. Een volwassen Lynx kan wel net zo groot worden als een herdershond volgens boswachter Bert Versluijs van zuid oost Drenthe. Zie hier een korte film bijdrage van RTV Drenthe.

(Foto van Google.nl)

( Bron: Rtvsmedia.nl )



zaterdag 9 mei 2009

* Overzicht * Yamaha Experience 2009 Stadskanaal

Stadskanaal 9 Mei 2009 -
Overzicht van de Yamaha Experience 2009 dag bij Motoport Stadskanaal.

Video Modeshow: Klik hier

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-events








<< --Voor meer foto's klik op kleine foto.

> Voor meer video's van Ronny klik HIER +- 100 stuks <




donderdag 7 mei 2009

Yamaha Experience 2009 Stadskanaal.


Stadskanaal 7 mei 2009 -
De Yamaha Experience 2009 brengt op zaterdag 9 mei een bezoek aan Motoport Stadskanaal, aan de Oosterkade 29. Van 10:00 tot 16:00 uur is er voor jong en oud wat te beleven. Er is een groot aantal Yamaha motoren beschikbaar om een proefrit op te maken. Neem wel beschermende kleren en een helm mee. Wegracer Bob Withag is deze dag te gast om te vertellen over zijn tak van sport.
En er zijn nog meer leuke dingen te beleven op deze zaterdag.

***** Wat is er zoal te doen en te zien op deze dag: Meer info
* Beleef het echte motoravontuur op The Yamaha Experience 2009
* The Yamaha Experience 2009 vanaf 10.00 uur bij de volgende dealers: Klik Hier
* Enkele sfeer impressies met foto's: Klik Hier

Voor meer info over deze dag kijk op www.motoportstadskanaal.nl

maandag 4 mei 2009

4 mei herdenking Generaal Maczekplein

Stadskanaal 4 Mei 2009 -
Deze 4 meiherdenking is anders dan anders. De tragische gebeurtenissen in Apeldoorn hebben een grote indruk op ons gemaakt. Geweld maakte een einde aan een spontaan, vrolijk volksfeest. Het Koningshuis is voor velen een belangrijk deel van onze identiteit. De aanslag wordt dan ook ervaren als geweld op onszelf. Op onze vrijheid. Op datgene wat ons bindt, op datgene dat eenheid en verbondenheid geeft. Op datgene die we zijn. Als een aanslag op onze identiteit. Een geweldsdaad als Koninginnedag roept vragen op: hadden we het kunnen voorkomen? Wat is er aan de hand met onze samenleving? Of zelfs erger: wanneer vindt de volgende aanslag plaats? Dominee Visser uit Apeldoorn sprak over een derde in een rij. Na Folkert van der G. en Mohammed B. hebben we nu te maken met ene Karst T. Het zijn eenzame mensen, die de belangrijke kernwaarden als vrijheid en verbondenheid met geweld te lijf gaan. De vraag die we ons moeten stellen is: Beschouwen we ons inmiddels als lijdend voorwerp, alsof dit geweld lijdzaam over ons heen komt? Of kiezen we ervoor om onderwerp te zijn en laten we ons niet klein maken?

De tijd van de Kranslegging op het Generaal Maczekplein was:
19.05 uur

* Bij Pools monument: koraalmuziek door Crescendo
* Toespraak door wethouder J.W. van de Kolk
* Kranslegging door wethouder J.W. van de Kolk en fractievoorzitter R. Plieger en het Herdenkingscomité

* Declamatie door leerlingen van het Comenius College
* Bloemlegging door leerlingen van het Comenius College, het Ubbo Emmius, de Oranje Nassauschool en andere basisscholen
* Wilhelmus, Pools Volkslied en Last Post door Crescendo
* Bloemlegging door publiek

Video: Na de kranslegging Klik hier
Foto's gemaakt door - Ronny - RegioEvents

vrijdag 1 mei 2009

Zeldzame rotslijster in gebied Ter Maarsch bij Stadskanaal


(Afbeelding: Google)
Stadskanaal 1 Mei 2009 -
In het gebied Ter Maarsch bij Stadskanaal zit sinds donderdag een zeldzame rode rotslijster. De zangvogel uit de familie van de lijsters is gezien op een nog kaal aardappelveld. De eerste vogelaars die de rode rotslijster met eigen ogen willen zien, zijn al aangekomen in Stadskanaal. De vogel komt sporadisch voor als zogeheten dwaalgas: tot mei 2000 waren er 7 exemplaren in Nederland gezien.
(Tekst bron: Rtvnoord)

Foto's gemaakt door - Ronny - RegioEvents