dinsdag 27 april 2010

Jetmeeting modelvliegveld Stadskanaal

Stadskanaal 27 April 2010 -
Voor de 2e keer word er van vrijdag 30 April t/m zondag 2 mei een Jetmeeting gehouden op het mooie modelvliegveld van 80 x 200 meter te Stadskanaal achter de watertoren aan de Kijlsterweg 23. U wordt van harte uitgenodigd om in dat weekend een bezoek te komen brengen net zoals vorig jaar om het modelvliegen met diverse toestellen te komen bewonderen. De tijden van die dagen zullen zijn van 10:00 tot 17:00 uur (onder voorbehoud).

Een terugblik van vorig jaar 2009 kunt u hier vinden: Schaal en semischaal meeting Stadskanaal

(Archief foto's van 2009 - Regio-Events)

zondag 25 april 2010

Rake klappen bij Kickbox gala

Ter Apel 24 April 2010 -
Zaterdagavond werd er een groot Kickbox gala 'Team Knaap Goes Only The Strongest' gehouden in de Sporthal aan de Heemker Akkerstraat in Ter Apel. Er waren verschillende kickbox en mixfight wedstrijden in verschillende gewichtclasses waar rake klappen vielen. Eén van de deelnemers was Dre van Roesel uit Jipsinghuizen die na zijn wedstrijd de ring winnend mocht verlaten. De organisatie van dit evenement lag in handen van Michael Knaap van Team Knaap te Ter Apel.

Meer info op: www.onlythestrongest.nl

VIDEO

Foto's en video gemaakt door: Hendrik Buseman

30 Foto's + Video compilatie


zaterdag 17 april 2010

Race the Train (Up-date video)

Stadskanaal 17 April 2010 -
Zaterdag 17 april 2010 vond de 13e editie van Race The Train plaats, de vijfde loop van het Univé Loopcircuit 2010. Het parcours heeft afgelopen periode een flinke verandering ondergaan. Meer dan 70% is nu geasfalteerd en in z’n geheel is het parcours veiliger geworden voor de lopers. Om 14.00 uur klonk het startschot van deze unieke hardloopwedstrijd tegen de trein. Na een dik uur wachten op de terugkomst, werd het duidelijk wie er in staat was om een historische locomotief te verslaan.
Hardloper Arjen Kuper uit Groningen is winnaar geworden van Race the Train in Stadskanaal. Kuper liep de 20 kilometer in 1 uur, 12 minuten en 41 seconden. Hij was bijna twee minuten sneller dan Jan Stuursma uit Sappemeer. Edward de Ruiter uit Ten Boer werd derde. De Veendamse Yvonne Georg was de snelste vrouw. Haar winnende tijd was 1 uur,21 minuten en 38 seconden. Ze had een riante voorsprong van 7 minuten op Bernadette Schuurman uit Winschoten. Annette van der Heijde uit Onstwedde werd derde.

Het programma zag er als volgt uit:
Wedstrijdloop: 20 km starttijd 14.00 uur (start en finish te Stadskanaal)
Trimloop: 20 km starttijd 14.00 uur (start en finish te Stadskanaal)
Trimloop: 10 km starttijd 14.40 uur (start in Musselkanaal, finish te Stadskanaal)
Jeugdloop: 1 km starttijd 14.15 uur, 14.25 uur en 14.35 uur

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events

VIDEO

donderdag 8 april 2010

Promotie van de "Knoalster Nacht & Vrijmarkt" op 29 & 30 april

Stadskanaal 8 April 2010 -
Woensdagavond rond 19:00 uur is er door de Horeca van Stadskanaal weer een spandoek opgehangen ter promotie van de "Knoalster Nacht & Vrijmarkt" op 29 & 30 april. Dit keer was het niet tegen de gevel van het gemeentehuis maar op de gevel van het appartementencomplex "Het Raethuys". Voor deze aktie had men een spandoek laten maken van 5 x 25 meter, deze heeft men opgehangen met behulp van een hoogwerker op ongeveer 49 meter hoogte.

Actie van vorig jaar voor het Gemeentehuis is hier te vinden: Megaspandoek zet Stadskanaalster ambtenaren in het donker.

Foto's in de video gemaakt door: Fotograaf E.
Bij deze weer bedankt voor de foto's



woensdag 7 april 2010

Wespen bestrijding Stadskanaal en omstreken

Wespen bestrijding

Heeft u last van wespen bij huis of op een andere plek,
bel gerust eens met 06-23 72 61 55 voor een afspraak.
Kosten per nest € 40,-

maandag 5 april 2010

Paasvuur mag blijven branden

Musselkanaal 4 April 2010 -
Zondagavond, eerste paasdag, rond half negen was het moment eindelijk daar. De jeugd had zich aan de Klaverstraat in Musselkanaal verzameld want daar werd het paasvuur van Ceresdorp aangestoken. Het duurde maar even voordat de bult in brand stond en de toeschouwers kwamen kijken. Iemand had de brandweer gebeld maar na een inspectie van de politie werd deze terug geroepen. Het verliep allemaal rustig en er was geen gevaar voor de omgeving. Daarom was besloten de paasbult gewoon uit te laten branden.

Foto's gemaakt door: Patrieck Poker

Groot paasvuur na fakkeloptocht

Tweede Exloërmond 4 April 2010 -
Met tractoren werd in Tweede Exloërmond een hoge berg van stro en hout gemaakt om deze te doen ontbranden na een fakkeltocht van kinderen. De kinderen mochten hun fakkels gezamenlijk op de paasbult gooien om deze te laten branden. De kinderen en de toeschouwers vonden dit natuurlijk erg leuk. Maandagavond 5 april (tweede paasdag) werden onder ander de paasvuren van Kopstukken, Onstwedde en Sellingen aangestoken waar een fakkeloptocht aan vooraf ging.
Zie de activiteiten agenda voor meer informatie.

Foto's gemaakt door: Patrieck Poker