vrijdag 28 januari 2011

Stroomstoring in Winschoten-Zuid

Winschoten 28 Jan 2011 -
Plus minus kwart over acht vanavond (vrijdag) werd er een stroomstoring gemeld in Winschoten -Zuid. De brandweer is naar t'Vondelhuys in de Vondellaan voor dienstverlening. Hoeveel woningen en hoe groot het gebied is dat zonder stroom zit is niet bekend. Hoe lang de storing nog duurt is op dit moment ook niet bekend.

donderdag 27 januari 2011

1000 euro overhandigd aan Verkeersregelaars Stadskanaal

Wethouder Van de Kolk reikt cheque uit aan
Verkeersregelaars Stadskanaal


Stadskanaal 27 Jan 2011 -
Wethouder Jan-Willem van de Kolk heeft woensdagavond 26 januari om 19 uur een cheque van duizend euro overhandigd, plus de "Rabo Wisseltrofee Vrijwilligersprijs" aan Henk Schipper, voorzitter van de Verkeersregelaars Stadskanaal. Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering, in aanwezigheid van de verkeersregelaars. De Verkeersregelaars Stadskanaal hebben de Vrijwilligersprijs 2010 gewonnen. Zij hebben de prijs gewonnen, omdat ze zich al jaren belangeloos inzetten in samenwerking met de politie, de gemeente en diverse sportverenigingen voor diverse evenementen in de regio. Wethouder Van de Kolk is verheugd dat een dergelijk grote groep enthousiaste vrijwilligers zich inzet voor de veiligheid van anderen:

"Door de Verkeerregelaars Stadskanaal kunnen van tal van evenementen als de Klap tot Klaploop, Avondvierdaagse, Nelli Cooman Games en Verrassend Stadskanaal en nog vele andere in gemeente Stadskanaal plaatsvinden. De verkeersregelaars staan in weer en wind paraat. Het is niet altijd het meest dankbare werk, maar wel onmisbaar. Dat was de reden dat veel Knoalsters gevraagd hebben om hen in het zonnetje te zetten. Ze verdienen deze blijk van waardering," aldus wethouder Van der Kolk.

Website voor meer info en/of aanmelden als vrijwilliger en
het uitbreiden van de al grote groep Verkeersregelaars


Van deze kant ook mijn felicitatie aan jullie.
Bedankt voor het insturen van de foto's

maandag 24 januari 2011

Grote Hobby- en Verzamelbeurs in Onstwedde

Onstwedde 24 Jan 2011 -
Ruim dertig hobbyisten en verzamelaars uit Onstwedde en omliggende dorpen presenteren zich op 5 februari tijdens de tweede grote Hobby- en Verzamelbeurs Onstwedde. De beurs wordt gehouden in gebouw d’ Ekkelkaamp aan de Kerklaan. De organisatie van de beurs ligt in handen van de verzamelaars Bennie Elzen, Harm Lutjeboer en Henk van der Heide. De eerste editie van de beurs werd vorig jaar een doorslaand succes. ,,Dat was fantastisch’’, vertelt Lutjeboer. ,,De beurs trok toen zo’n zevenhonderd bezoekers, veel meer dan waarop wij vooraf durfden hopen.’’

Medewerking

Lutjeboer is zeer te spreken over de ondersteuning die de organisatie vanuit Onstwedde krijgt: ,,Beheerders Geert Aike en Geertje Wubs van gebouw d’ Ekkelkaamp verlenen ons alle medewerking. Hetzelfde geldt voor vele Onstwedder ondernemers. Wij hebben nog op niemand tevergeefs een beroep gedaan.’’ Op de beurs laten ruim dertig hobbyisten en verzamelaars zien wat hen zoal bezighoudt. De keur aan hobby’s en verzamelingen is zeer divers, van oude grammofoonplaten tot genealogie en van vogelhuisjes tot een heel bijzonder Ford-automobiel, die als blikvanger voor d’ Ekkelkaamp staat geposteerd.

Radio Noord
Tijdens de beurs verzorgt Radio Noord een live en rechtstreekse uitzending van het programma ‘Noord op Stee’. Marcel Nieuwenweg en Derk Bosscher praten tussen 10.00 en 12.00 uur op live op de radio op hun gebruikelijke losse wijze met standhouders, de organisatie en bezoekers van de beurs.

De grote Hobby- en Verzamelbeurs wordt op zaterdag 5 februari
gehouden van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

vrijdag 21 januari 2011

Goede start voor Dennis tijdens NK Masters! (update)

Stadskanaal/Heerenveen 21 Jan 2011 -
Vrijdag is het NK Masters 2011 korte baan, gestart in het Friese Heerenveen. Dennis Wijbenga, die als enige master van ZPC Stadskanaal aan de start verscheen, heeft gelijk van zich doen spreken, want op de 200m. schoolslag werd hij eerste en behaalde hij het Nederlands Masters Record! Op de 200m. rugslag die hij later vandaag zwom, behaalde hij een derde plaats.

Morgen (zaterdag 22 januari) komt Dennis in actie op de 50m. schoolslag, en de 200m. wisselslag! Hieronder een prestatietabel van Dennis, die elke avond zal worden ge-updatet.

Ingestuurd door: Rick Kupers - ZPCstadskanaal.nl

UPDATE: Succesvol weekend voor Dennis Wijbenga!

23 Jan 2011 -
Dennis Wijbenga, heeft dit weekend goede prestaties geleverd in het Friese Heerenveen, bij het NK Masters korte baan 2011. Vrijdag ging het evenement van start, waar hij gelijk twee medailles wist te behalen en een Nederlands Master Record op de 200m. schoolslag zwom.

Zaterdag kwam Dennis aan de start op de 50m. schoolslag en de 200m. wisselslag, waar zijn tijden goed waren voor twee gouden medailles en een Nederlands Master Record op de 200m. wisselslag. Vandaag kwam hij aan de start, op zijn laatste afstanden, namelijk de 1500m. vrije slag, 100m. schoolslag en de 400m. wisselslag. Alle afstanden goed voor gouden medailles, en de 400m. wisselslag zelfs voor een Kampioenschapsrecord.

De prestatietabel, bijgewerkt t/m programma 26 kunt u hier bekijken


donderdag 20 januari 2011

Foto Blog Reconstructie Hoofdstraat Stadskanaal geopend

WELKOM op deze Foto Blog over de Reconstructie Hoofdstraat in Stadskanaal

Vanaf vandaag hebben twee fotografen in de gemeente Stadskanaal besloten
om dagelijks wat nieuwe foto's en/of video's te maken en te plaatsen in deze
blog over de wel bekende grote verandering in de Hoofdstraat.

Er zijn al tientallen foto's gemaakt door ons van voor de aanpak
en vanaf het begin dat men is begonnen met het slopen.

Komt u dagelijks even op bezoek om de veranderingen per dag te volgen.
Als er wat info te vertellen valt dan word dat door middel van een tekst vermeld.

--->>> Blog: hoofdstraat-stadskanaal

TIP: Heeft u ook wat foto's gemaakt en vind u dat een plaatsje waard in het grote Foto Album, dan kunt u gerust uw foto's insturen naar het volgende mailadres:

20 Jan 2011

woensdag 19 januari 2011

Nieuwe website Zwemevenement ‘de Rode Loper’

Nieuwe Website voor 2011

Neem een kijkje en tot ziens op Zondag 17 juli 2011

Reconstructie Hoofdstraat Foto Album in de maak

Binnenkort word er een Foto Album geopend over de werkzaamheden in het centrum van Stadskanaal. De welbekende Reconstructie van de Hoofdstraat, lees hier onder verder.
Het is de bedoeling dat er dagelijks wat nieuwe foto's en/of video's worden geplaatst.
U wordt dan door verwezen naar het Foto Album.

Stadskanaal 19 Jan 2011 -
Met de verplaatsing van de Krinkiespijer gaven burgemeester Galama en wethouder Bessembinders op 12 januari tussen 12:30 en 13:00 uur het startsein voor de reconstructie van de Hoofdstraat in Stadskanaal. De Krinkiespijer heeft een tijdelijke plaats bij het informatiepunt over de herinrichting gekregen.

Wat gaat er gebeuren?
Het centrum krijgt meer allure en de sfeer en wordt aantrekkelijker gemaakt voor vaarrecreanten. Wanneer de reconstructie gereed is kan het publiek eind dit jaar even gemakkelijk langs winkels en terrasjes slenteren als langs het water. De totale kosten bedragen 4 ½ miljoen. De provincie heeft 1 ½ miljoen beschikbaar gesteld en de gemeente Stadskanaal 3 miljoen. Het centrum krijgt een verkeersluwe wandelboulevard met een vlak verloop van winkelgevels tot kanaal. Een deel van de waterkant bestaat straks uit een strakke kademuur en een deel uit een groen talud. Op een zit rand onderaan het groene talud kan straks uitgekeken worden over het water. Het idee van een 'jaagpad' komt terug in de loopsteiger aan de centrumkant, die via diverse trappartijen te bereiken is. Er komen extra aanlegsteigers.

zaterdag 15 januari 2011

Opening ThuiszorgWinkel Beneluxlaan

Stadskanaal/Groningen 15 Jan 2011 -
Om klokslag 11.00 uur zaterdagmorgen werden beide Thuiszorgwinkels tegelijkertijd geopend. De ludieke opening in Groningen werd uitgevoerd door Wethouder van Welzijn en Zorg en mevrouw Visscher en de bestuurder van Thuiszorg Groningen mevrouw Kramp. In Stadskanaal in de Beneluxlaan waren Wethouder de heer van de Kolk en grondleggers van Vegro mevrouw de Groot en mevrouw van Veen aanwezig die de Thuiszorgwinkel op geheel eigen wijze openden. U kunt nog tot 15.00 uur genieten van diverse feestelijkheden. Om het nuttige met het aangename te verenigen, kunt u op deze bijzondere dag uw bloeddruk en vetpercentage laten meten en bloedsuiker laten prikken. Kom langs en maak een proefritje op ThyssenKrupp traplift en ervaar dit gemak. Voor de allerkleinste is er een ballonartiest die hen kan verrassen met allerlei ballonbeestjes.

U bent van harte welkom voor een heerlijk kopje koffie met een gebakje en proost mee met ons op deze officiële opening. Verder zal deze winkel volgende week (zie openingstijden) open zijn voor veel info en ook voor het uitlenen van diverse hulpmiddelen.

Het adres van de nieuwe thuiszorgwinkel is: Beneluxlaan 2C, 9501 CT Stadskanaal.

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events

VIDEO Opening in Stadskanaal
(2010 moet dus 2011 zijn, foutje!!)


Foto's van de Opening Thuiszorgwinkel op dezelfde tijdstip
in Groningen. Gemaakt door: Gerrit Moesker


Foto's van de opening in de Beneluxlaan Stadskanaal

woensdag 12 januari 2011

Verplaatsing Krinkiespijer start herinrichting Hoofdstraat

Stadskanaal 12 Jan 2011 -
Met de verplaatsing van de Krinkiespijer gaven burgemeester Galama en wethouder Bessembinders op 12 januari tussen 12:30 en 13:00 uur het startsein voor de reconstructie van de Hoofdstraat in Stadskanaal. De Krinkiespijer heeft een tijdelijke plaats bij het informatiepunt over de herinrichting gekregen.

Wat gaat er gebeuren?
Het centrum krijgt meer allure en de sfeer en wordt aantrekkelijker gemaakt voor vaarrecreanten. Wanneer de reconstructie gereed is kan het publiek eind dit jaar even gemakkelijk langs winkels en terrasjes slenteren als langs het water. De totale kosten bedragen 4 ½ miljoen. De provincie heeft 1 ½ miljoen beschikbaar gesteld en de gemeente Stadskanaal 3 miljoen. Het centrum krijgt een verkeersluwe wandelboulevard met een vlak verloop van winkelgevels tot kanaal. Een deel van de waterkant bestaat straks uit een strakke kademuur en een deel uit een groen talud. Op een zitrand onderaan het groene talud kan straks uitgekeken worden over het water. Het idee van een 'jaagpad' komt terug in de loopsteiger aan de centrumkant, die via diverse trappartijen te bereiken is. Er komen extra aanlegsteigers.

Meer foto's volgen misschien nog.
Foto's gemaakt door: B. Kempers