maandag 30 mei 2011

Ballonvaart aan Noorderdiep Nw Buinen

Nieuw Buinen 30 Mei 2011 -
Maandagavond werd er een ballonvaart gemaakt vanaf een boeren weiland aan het Noorderdiep in Nw Buinen. Met die prachtige avond met een volle zon was het een mooi moment om wat foto's te maken.

Foto's gemaakt door: - Ronny - Regio-Events



Foto's deel 2 gemaakt door, Niels

zondag 29 mei 2011

Megapiratenfestijn in Borger

Borger 29 Mei 2011 -
Zaterdagavond 28 mei was de Mega tent van de Megapiratenfestijn weer geplaatst aan de Buinerstraat in Borger. Een paar duizend bezoekers waren aanwezig om van div. Nederlandse artiesten te kunnen genieten. Er waren verschillende optredens van Jan Smit, 3J's, Marianne Weber, Thomas Berge, Koos Alberts, Duo Johan en Henk, Helemaal Hollands, Jannes, Tim Douwsma, De Sjonnies, Lee Towers, Aukje Fijn, Jacques Herb, Moniques Smit, Piratentoppers, Gebroeders Ko, Vinzzent, Peter Beense, Django Wagner, Sieneke, Rene Karst e.v.a.. Er werd veel gedronken door mensen, vooral jongeren. Sommige jongeren hadden te veel van het alcoholische drank naar binnen gewerkt dat er ambulances nodig waren om die allemaal op te vangen. De ambulances reden via de achterkant de terrein op en af. Ook waren er af en toe vechtpartijtjes en er waren ook mensen die geen kaarten hadden, die probeerden om via de achterkant van het terrein de tent in te komen. Maar die werden even later alsnog door de beveiliging terug gestuurd. Maar verder was het voor iedereen een groot feest.

VIDEO, ingestuurd

Foto's gemaakt door: Marcel Euving -112Borger

Marcel Euving kon met zijn scanner op verschillende frequenties wat communicatie mee luisteren:

160.5700 Mhz Verkeersregelaars
466.1125 Mhz Montagewagen besturing Camera's
464.8875 Mhz Beveiliging
464.9125 Mhz EHBO/Beveiliging

Meer foto's zijn hier te vinden:
(Officiele site van Mega Piraten Festijn)
1 Publiek 400 stuks
2 Publiek 400 stuks
Van de Show 500 stuks

Ingestuurde Foto's


zaterdag 28 mei 2011

Opening zaal Famous FOX met licht en muziek

Stadskanaal 29 Mei 2011 - (update video)
Eigenaar Jeroen van Broekhoven had er al weken naar uitgekeken, de spectaculaire opening van de verbouwing van één van de mooiste clubs van Nederland: FOX. De naam Stap-O-Theek FOX is ooit bedacht door oud eigenaar Wim Vos die in 1993 voor het éérst de deuren opende van de discotheek. Huidige eigenaar Jeroen van Broekhoven was toen nog maar 15 jaar en wist stiekem naar binnen te glippen. Nu ruim 18 jaar later heeft hij de danceclub zoveel bekendheid gegeven dat top artiesten maar wat graag Stadskanaal aandoen. Gisterenavond werd onder het toeziend oog van Burgemeester Boukje Galama en enkele duizenden bezoekers de hoofdzaal geopend na een fikse verbouwing. De vroegere 'main area' heet voortaan 'Famous'. Hierbij is vooral geïnvesteerd in licht en geluid. Van Broekoven had buiten een enorm led-scherm opgericht zodat iedereen kon meekijken. De Hoofdstraat was speciaal voor deze gelegenheid afgesloten voor al het verkeer.Tussen 22..45 uur en middernacht was er een waterspektakel te zien met waterscooters opgeluisterd door swingende house van DJ Tim Holland (tot ver in Musselkanaal te horen). Maar hoogtepunt was een gigantisch drumsolo gedaan door Van Broekhoven himself. Hiervoor had hij zijn drumstel bovenop het dak geplaatst van de Stap-O-Theek. Het publiek was onder de indruk van zoveel spektakel en Stadskanaal mag trots zijn op deze uitgaansgelegenheid die absoluut tot één van de mooiste (en veiligste) van het Noorden genoemd mag worden.

(Tekst: RTVStadskanaal)

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events



donderdag 26 mei 2011

Luchtballon vertrek Pagedal Stadskanaal (Update)

Stadskanaal 26 Mei 2011 -
Zoals het wel vaker gebeurd door de weeks, was gisteren Stadskanaal weer aan de beurt om vanaf het veldje naast Dr. Kinglaan met een luchtballon een vaart te gaan maken. Bij toeval ging er een collega van mijn werk ook mee de lucht in. Dus was op dat moment nog iets interessanter om wat opnamens te gaan maken. Aankomende zondag 29 mei (AFGELAST) word er opnieuw gevaren met meerdere ballonnen en er zullen een paar Para's aanwezig zijn die dan later als parachutisten vanuit de ballonnen gaan springen. Maar even afwachten wat het weer op zondag doet.
!!!!!!!!!!!!!!!!
De aangekondigde vaart op zondag 29 mei
wordt verplaatst naar maandag 30 mei
Tijd van verzamelen tegen 19:30 uur

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events





dinsdag 24 mei 2011

ArtXtra in centrum Stadskanaal

Stadskanaal 24 Mei 2011 -
Afgelopen zaterdag 21 mei stond Stadskanaal in het teken van het Kunst & Cultuurfestival ArtXtrA. Dit jaar in het teken van 'SMAAK'. Men kon proeven van Kunst & Cultuur in de Kanaalstreek. Diverse kunstenaars presenteerden zich tijdens een grootse kunstmarkt. Bezoekers konden deelnemen aan diverse workshops, zoals grime, modelschilderen of boetseren. De hele dag waren er verrassende acts, straat- en kindertheater, veel muziek. De muzikale ondersteuning kwam voor rekening van Muziekschool Zuid-Groningen, die deze dag open huis hield en met muziek optredens door het centrum trokken.

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events

140 foto's van ArtXtra in centrum




maandag 23 mei 2011

Lasershow Blauwestad bij Watersportfair + 25 minuut video (update)

Blauwe Stad Oldambt 23 Mei 2011 -
Zaterdag 21 & zondag 22 mei werd rond en op het Oldambtmeer het Oldambtster WaterWeekend georganiseerd. Een nieuw evenement dat ontstaan is uit de Watersportfair, dat afgelopen jaren werd georganiseerd in de haven van Midwolda, en de opening van het vaarseizoen die door het Blauwe Lint werd georganiseerd. De Watersportfair en opening vaarseizoen waren dit jaar onderdeel van het Oldambtster WaterWeekend. Het Oldambtster WaterWeekend staat voor diverse activiteiten, actie en spektakel op meerdere locaties op en rond het Oldambtmeer. Met o.a. demonstratie Kitesurfen, SUP-boarden, zeilclinics voor kinderen en volwassenen, Watersportfair, rondvaartboten, opening nieuwe haven Beerta, gebruikte botenmarkt, waterspelen, waterfietsen, zeilwedstrijd, straattheater, schminken, etc… etc… alle activiteiten en toegang waren geheel GRATIS.

Na Monaco, Dubai, Barcelona was nu het Oldambt het decor van een spectaculaire LASERSHOW! Afgelopen zaterdagavond 21 mei om 22.00 uur vond bij het infocentrum Blauwestad aan de Elfenbank in Blauwestad een lasershow plaats die zijn weerga niet kent. De organisatie riep zoveel mogelijk boot bezitters op om met de boot te komen. Maar je kon ook met de auto of fiets komen naar deze spectaculaire lasershow!

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events

Nieuwe poging video
Lasershow Deel 1 van 12 minuten


Nieuwe poging video
Lasershow Deel 2


Lasershow
Sorry kon niet korter en
Kwaliteit zeer slecht


Foto's Lasershow


------------------


MXS-TUNERS Meeting centrum van stadskanaal

Stadskanaal 23 Mei 2011 -
Na veel positieve reacties op de eerste meeting van ''25 april 2010'' toch maar weer besloten om het dit jaar weer een super show van te maken. Omdat het vorig jaar zo druk bezocht werd en er auto's weg gestuurd moesten worden omdat er geen plek meer was, werd het dit jaar op zondag 22 mei gehouden op 2 grote pleinen naast het Appie Heijn.

Foto's gemaakt door: - Ronny - Regio-Events



dinsdag 17 mei 2011

Open Bedrijven Dag gemeente Stadskanaal BOTSS 2011

Op zaterdag 21 mei 2011 -
Wordt de 2e BOTSS Open Bedrijvendag in de gemeente Stadskanaal georganiseerd. Tijdens deze dag worden op verschillende locaties in de gemeente activiteiten georganiseerd als promotie van het bedrijfsleven in de gemeente Stadskanaal. Diverse bedrijven/instellingen openen op deze dag hun deuren voor geinteresseerden. Voor wie het niet mogelijk is de deuren van het bedrijfspand te openen wordt een Netwerkplein georganiseerd op de grote parkeerplaats van het Mercurius Business Park Stadskanaal. (Oude Philips terrein)

Lees meer en programma op: Open bedrijvendag Stadskanaal

De Open Bedrijven Dag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
De toegang is GRATIS!

zondag 15 mei 2011

Automeeting voor jonge bestuurders Polderputten

Gepimpte auto’s én wijze les op Polderputten circuit in Ter Apel

Ter Apel 15 Mei 2011 -
Op zondag 15 mei kunnen jonge autoliefhebbers hun hart weer ophalen tijdens de vijfde editie van de ‘Automeeting Polderputten’. De automeeting wordt georganiseerd door Gemeente Vlagtwedde en Verkeersschool Succes in samenwerking met Regiopolitie Groningen, Provincie Groningen en Gemeente Stadskanaal. Het evenement, gericht op jonge bestuurders, combineert een dag vol vermaak met voorlichting over verkeer en is gratis toegankelijk. Op het autocircuit ‘De Polderputten’ in Ter Apel worden van 13.00 tot 17.00 uur mooie auto’s geshowd en demonstraties gegeven. Ook kunnen bezoekers zelf deelnemen aan verschillende activiteiten. Naast auto’s is er dit jaar ook aandacht voor scooters en brommers.

Lees meer info..............

(Bron: Politie.nl)

(Archief foto Show bij Stagar)

Nacht zonder dak, slapen onder karton en plastic

Musselkanaal 14 Mei 2011 – (plus oproep)
Zaterdagavond en nacht vond er op het terrein van de baptisten kerk Jabes in Musselkanaal een nacht zonder dak plaats. Tijdens deze nacht gingen er ongeveer 130 jongeren een nacht in een zelf gemaakte krot van dozen en plastic slapen. ’s avond was er volop muziek en activiteiten. In veel landen is dit voor hun leeftijd genoten een dagelijkse werkelijkheid. De jeugd heeft zich laten sponsoren en dat geld gaat naar Tear. Tear is een christelijke organisatie die strijd tegen armoede over de hele wereld. Met deze actie steunen ze de straatkinderen in Bolivia om ze scholing en een tehuis dus een heel nieuw leven te geven weg van de straat.

Foto's gemaakt door: Hendrik Buseman

Jongeren van de baptisten kerk Jabes, hebben jullie in de nacht nog mooie foto's of video gemaakt? Stuur ze gerust in om ze bij dit bericht te laten plaatsen.
Mailen kan naar: ronny.jetforce@gmail.com

vrijdag 13 mei 2011

Koningin Beatrix feestelijk onthaald in Oude Pekela




VIDEO


Oude Pekela 13 Mei 2011 -
Koningin Beatrix heeft vrijdagmiddag de nieuwe brede school in Oude Pekela geopend. Dat deed ze door de naam van de schoolgebouw te onthullen, die 'De Groenling' luidt. In het gebouw zitten drie basisscholen, twee peuterspeelzalen, een gymzaal en de GGD. Koningin Beatrix en haar gevolg arriveerden vrijdag even voor twee uur per helikopter in Oude Pekela. De heli landde op het voetbalveld van VV Noordster. Ze werd opgewacht door Commissaris van de Koningin Van den Berg, burgemeester Schollema en honderden schoolkinderen. Vandaar ging het gezelschap naar het schoolgebouw. Na anderhalf uur en meer lokalen dan de bedoeling was bezocht te hebben is zij weer richting het voetbalveld gebracht en per helikopter weer vertrokken.

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events

donderdag 5 mei 2011

Dodenherdenking diverse plekken Stadskanaal 4 mei 2011

Stadskanaal 5 Mei 2011 -
Ook in Stadskanaal en in vele gemeentes werden weer zoals altijd op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdacht. In Stadskanaal werdt eerst in het Juliannapark even stil gestaan en werden er bloemen en kransen gelegd door de burgemeester en genodigden. Daarna ging het te voet naar de Ghandiplein waar ook bloemen en kransen werden gelegd. Omdat er in verleden eerder de plechtigheid werd verstoord door jongeren ging er nu ook weer politie mee voor begeleiding, en werd het verkeer omgeleid. Hier werd er gesproken door de burgemeester en werd het Wilhelmus en de taptoe gespeeld. Daarna zijn ze met ze allen met de burgemeester voorop naar het Joods oorlogsmonument gewandeld aan de Navolaan. Ook hier werd de straat van 2 kanten afgesloten voor alle motorvoertuigen ivm de twee minuten stilte om 20:00 uur. Hier werden de 136 mannen en vrouwen en kinderen herdacht. Er werd in het Nederlands en in het Hebreeuws het gebed voorgelezen, ook hier heeft de burgemeester gesproken en de Wilhelmus gezongen. Na de 2 minuten stilte werden alle namen van de gesneuvelden 1 voor 1 opgenoemd.
Na dit was gedaan werden er nog meer bloemen en kransen gelegd.

(Tekst: Marinus)

VIDEO 1
VIDEO 2
VIDEO 3

Foto's en video's gemaakt door: Niels en Marinus


‘Design, Speed & Acceleration, Part 2 !’

Stadskanaal 5 Mei 2011 -
Voor de 2e keer georganiseert door MXS-TUNERS midden in het centrum van stadskanaal: ‘Design, Speed & Acceleration, Part 2 !’

Na veel positieve reacties op onze eerste meeting ''25 april 2010'' toch maar weer besloten om het dit jaar weer een super show van te maken ! Omdat het vorig jaar zo druk bezocht werd en er auto's weg gestuurd moesten worden omdat er geen plek meer was, wordt het dit jaar gehouden op 2 grote pleinen !

Waar:
Ghandiplein in Stadskanaal (tegen over het busstation)

Wanneer:
22 Mei 2011 !

Hoelaat:
11:00 tot 17:00 uur

Entree:
Bezoekers: Gratis !
Staanplaatsen Auto: 3 euro.

Ook dit jaar zijn er weer super prijzen te winnen !!!

Top 5 Show & Shine
Top 3 Interieur
Top 3 DB Klasse A
Top 3 DB Klasse B
Top 3 DB Klasse C

Er zullen ook diverse stands aanwezig zijn:

Kicker Benelux zal aanwezig zijn met de Demo auto.
Audio Systems zal aanwezig zijn met de Demo auto.
GJ Mensen Tuning
Smartwax

Meer info? Klik hier!

22 Mei 2011, Het centrum van Stadskanaal, Be there !

maandag 2 mei 2011

Personentrein tussen Groningen en Veendam. Na 57 jaar

Veendam/Zuidbroek 1 Mei 2011 - (video update 2 mei 14:45)
Sinds vandaag rijdt er weer een personentrein tussen Groningen en Veendam. Na 57 jaar alleen maar over de weg naar de Stad, kan het nu ook weer per spoor. En dat is goed nieuws voor de Veendammers. Precies volgens de zondagdienstregeling, 09.34 uur station Veendam, reed de eerste personentrein weer na meer dan 50 jaar het Veendammer station binnen. Dat was tevens de opening van het Station in Veendam dat de laatste maanden is aangelegd door diverse bedrijven. Met ballonnen en een druk op een rode startknop werd vandaag na 57 jaar weer een personentrein Veendam binnen gehaald op het gerenoveerde spoor. Het publiek (bezoekers) werden vanaf twaalf tot vier uur die middag getrakteerd en vermaakt door diverse figuranten in oude kledij en een goochelaar, paardentram, springkussen en een Metamorfoso Teatro. Natuurlijk kon men hier ook wat eten en drinken.

VIDEO (groter beeldformaat dan hier onder)

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events



!!Meer Foto's !!