woensdag 30 oktober 2013

Stichting Mission on wheels Klap Tot Klaploop Goede doel

Voor meer info zie: Missiononwheels Nieuws

 

Univé Stadskanaal opent nieuwe winkel

Stadskanaal -
Op 29 oktober j.l. heeft Univé Stad en Land haar nieuwe deuren geopend aan de Beneluxlaan 2B, de leukste winkelstraat van Stadskanaal! Daarmee laat zij de winkel aan de Navolaan achter zich. De inrichting van de nieuwe winkel ademt een huiselijke sfeer, waarin het ontspannen praten is. De centrale ligging maakt het bovendien nóg makkelijker om even binnen te lopen. Of het nu gaat om een kopje koffie of een persoonlijk advies. De adviseurs staan graag voor u klaar.

Over Univé Stad en Land
Haar dienstverlening is erop gericht om de financiële huishouding in topconditie te houden.
Daarom vindt men er financieel totaaladvies op maat op het gebied van wonen, werken en leven.
Bijvoorbeeld bij vragen over uw hypotheek, pensioen of verzekeringen. Dit maakt het overzichtelijk en voordelig: één aanspreekpunt en geen risico op dubbele lasten.
(Persbericht van UNIVÉ) 

Nieuwsgierig? Kom eens onze nieuwe winkel bekijken. U bent van harte welkom!



Inloopmiddag voor rugpatiënten in Refaja

Stadskanaal -
De Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten (NVVR) "de Wervelkolom’ houdt op maandag 4 november een inloopmiddag in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. De middag biedt mensen met rug- en nekklachten de mogelijkheid te praten met ervaringsdeskundigen van de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten "de Wervelkolom". Het gesprek richt zich op het verkrijgen van  informatie en advies over rug- en nekklachten en de gevolgen daarvan voor het dagelijkse leven. Tevens kan men kennismaken met de patiëntenorganisatie en haar activiteiten. De eerstvolgende inloopmiddag vindt plaats op maandag 4 november van 14.00 – 16.00 uur in het Refaja ziekenhuis, gebouw Oogheelkunde (1e verdieping), Semmelweislaan 1 in Stadskanaal.

Voor meer informatie over de vereniging NVVR of het inloopspreekuur kunt u bellen of mailen.
Tel. : 0900 –7844636, e-mail: info@nvvr.nl

Inloopmiddag Coeliakie Vereniging in Refaja

Stadskanaal -
Sinds september 2013 houdt de Coeliakie Vereniging één keer per maand een inloopmiddag in het Refaja ziekenhuis. De eerstvolgende middag vindt plaats op woensdagmiddag 6 november van 13.30 tot 16.00 uur in de hal van het ziekenhuis. Met vragen en uw verhaal kunt u terecht bij een vrijwilliger van de vereniging, die tevens ervaringsdeskundige is. Ook vindt u er informatie over de Coeliakie Vereniging. Coeliakie is een auto-immuunziekte waarbij onder invloed van de inname van gluten beschadiging van de darmen optreedt.



zondag 27 oktober 2013

Oude tractoren en landbouwmachines bij Jan Drenthe

Valthermond –
Zaterdag was er veel belangstelling tijdens de RABO museumdag bij Jan Drenthe in Valthermond. Veel belangstellenden namen gisteren een kijkje bij Jan Drenthe in Valthermond. Hier vind je een grote verzameling  tractoren, zelfbinders, combines, ploegen, maaimachines, stationaire motoren en antieke miniaturen van de merken: McCormick-Deering , International Harvester  en Farmall. Ook is er een collectie Veenkoloniale landbouwmachines van voor en na de 2e Wereldoorlog, zoals zelfgemaakte ploegen, eggen en schoffeltuigen en kleine huishoudelijke gebruiksvoorwerpen uit de periode 1920 tot 1960 en een tentoonstelling over de vervening in de Veenkoloniën. Het museum is gehuisvest in de oude smederij en werkplaats van de fa. A. Drenthe & Zn. uit de jaren ’50 waarin zich nog veel van de oude apparatuur bevindt, alles nog in perfecte en authentieke staat. Velen maakten gisteren gebruik van de gratis toegangskaart van De RABO bank. Maar ook een bus met geïnteresseerden uit de omgeving van Tiel waren ‘s morgens van de partij. Alle tractoren en machines stonden glimmend gepoetst te blinken in de loodsen. Tractoren en machines uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Frankrijk en Canada. Zoals de zichtmachine die in onderdelen de lange reis van Canada naar Valthermond maakte en daar weer helemaal in oude staat hersteld werd. Of dichter bij huis, een McCormick tractor, ergens achtergelaten in het struikgewas bij een boerderij. Eigenlijk niet echt interessant voor de verzamelaars. Daarom werd alleen het koperen plaatje met daarop het  serienummer  meegenomen naar Valthermond. Daar kwamen ze er achter dat de berg roest de allereerste tractor was die Jan Drenthe heeft verkocht. Jaren hebben ze er over gedaan om hem op te knappen en nu staat hij te schitteren op de binnenplaats. Gistermiddag wilden ze hem aan de praat zien te krijgen, maar dat lukte helaas niet. Maar ondanks dat er al heel veel te zien is, zijn er nog wensen, zoals  een oude gatenklopper, een machine die gaten in de grond maakte, waar de pootaardappelen in kwamen en natuurlijk alles van het merk McCormick.

Meer info over tijden dat museum open is: Jandrenthe

Foto's gemaakt door: Catharina Glazenberg - Westerwoldeactueel
.
.

zaterdag 26 oktober 2013

Vuurwerk ter afsluiting kermis + video

Vuurwerk ter afsluiting kermis 26 oktober 2013
Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events
.
.
Video

.
 

Rondleidingen bij Keramisch Museum Royal Goedewaagen boven verwachting


Nieuw Buinen -
Zaterdag was er grote belangstelling bij het Keramisch Museum Royal Goedewaagen in Nieuw Buinen. Er werden doorlopend om het uur drie rondleidingen per keer gegeven door de fabriek waar al deze tegels, miniaturen, stadsgezichten, potjes enz. met de hand worden gemaakt. In het museum mocht men gewoon foto's maken, maar in de fabriekshal was het verboden om te fotograferen. De opkomst van belangstellenden was boven verwachting. De organisatie spreekt dan ook van een volle drukke maar ook een gezellige en geweldige geslaagde open huis.

Extra info:
Op zaterdag 2 november aanstaande zal wethouder mevrouw W. Luchjenbroers van de gemeente Borger-Odoorn de openingshandeling van de Open Bedrijven Dag Borger-Odoorn 2013 verrichten bij het Keramisch Museum Goedewaagen Nieuw Buinen. Het belooft een bijzondere opening te worden! Activiteiten bij het museum met gratis entree voor inwoners van Borger-Odoorn en andere belangstellenden! Tussen 10.00 – 10.30 de opening van de Open Bedrijven Dag van de Gemeente Borger-Odoorn in de ontvangsthal van het museum. Vanaf 10.30 en steeds een uur later hierna is er een rondleiding gedurende één uur door het  museum en de fabrieksateliers, met onder meer een bezoek aan de nieuwe pottenbakkerij van het Urnencentrum Nederland en een schilder-demonstratie van schildermeester Antje Ramaker. In het kader van de viering van 50 jaar Goedewaagen in Drenthe – de van oorsprong Goudse fabriek begon op 8 oktober 1963 haar dépendance aan de Glaslaan in Nieuw Buinen – is in de museumwinkel eerstekeus Delfts Blauw-, Polychroom- en Frysiaaardewerk voor 50 % van de winkelprijs te koop. Bij drie aankopen is het derde artikel gratis. Uiteraard is ook verder de fabrieks-outlet vrij toegankelijk.

Foto's gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.

.

Nieuwe aanwinst voor dierentehuis Ter Maars

Stadskanaal - 
Dierentehuis Ter Maars in Stadskanaal heeft sinds een paar dagen een grote en uitgebreide dierenambulance tot hun beschikking gekregen. Aangeboden door Dierenlot. 

Voor een foto zie: http://t.co/uNvpP0vOwW

Meer info en/of foto's volgen

vrijdag 25 oktober 2013

De enige Videotheek in Stadskanaal sluit zijn deuren

Stadskanaal -
Videotheek de "Videocorner" aan de Hoofdstraat in Stadskanaal is straks niet meer. Henk Pruim sluit namelijk halverwege november de deuren en daarmee verliest stadskanaal haar nog enige bestaande videotheek die in Stadskanaal gevestigd is.

Audio met Henk Pruim

Lees meer en reacties op Facebook: Videocorner sluit de deuren

woensdag 23 oktober 2013

Meet & Great met Mickey en Mini

Stadskanaal -
De jaarmarkt werd dit jaar gehouden op woensdag 23 oktober van 11:00 tot 17:00 uur in het centrum van Stadskanaal. Traditioneel werd de jaarmarkt gehouden op de woensdag. De 22e jaarmarkt van Stadskanaal valt in de noordelijke herfstvakantie en was te vinden aan de Europalaan, Navolaan in hartje van Stadskanaal!
In de herfstvakantie van 22 t/m 26 oktober word in de Kanaalpassage kinderactiviteiten gehouden
met clowns, sminksters, springkussen, gratis suikerspin en nog meer leuke activiteiten en spelletjes
Op de woensdag tijdens de traditionele jaarmarkt in het centrum van Stadskanaal werd deze
woensdagmiddag een Meet & Great met Mickey en Mini gehouden. Dat was te merken, de Kanaalpassage was stampvol met kinderen die deze middag wilden beleven. Net als op de jaarmarkt was het druk met winkelend publiek. Ook daar was het vaak schuifelen langs de kraampjes. Ook de kinderactiviteiten begonnen van 11 tot 17 uur.

Foto's door: - Ronny - Regio-Events
.
.

dinsdag 22 oktober 2013

Stadskanaal in finale mkb-vriendelijkste gemeente

Stadskanaal -
Stadskanaal mag zich de mkb-vriendelijkste gemeente noemen van Groningen, Friesland en Drenthe. Burgemeester Baukje Galama heeft dinsdagmorgen in de MKBuzz die voor de ingang van het gemeentehuis was gestald de prijs voor regiowinnaar in ontvangst genomen. Stadskanaal is daarmee ook automatisch genomineerd voor een plek in de landelijke finale op 28 november in Amsterdam. Daar moet de gemeente het opnemen tegen de drie overige regiowinnaars (Zuid-, Oost-, en West-Nederland). Al eerder was Stadskanaal uitgeroepen tot winnaar van Groningen.
De prijs voor de mkb-vriendelijkste gemeente richt zich op vier pijlers: de tevredenheid van de ondernemers, het imago van de gemeente, de gemeentelijke communicatie en het gemeentelijke beleid en ten slotte de beoordeling van de ondernemers op de prijs-kwaliteitverhouding van de gemeentelijke lasten. Aan alle ondernemers is gevraagd naar het rapportcijfer (tussen 1 en 10) voor het ondernemersklimaat van de eigen gemeente. De waardering daarvoor berust op door de gemeente beïnvloedbare factoren, zoals regelgeving, lokale belastingen, openbare voorzieningen en ondernemersvriendelijkheid. Stadskanaal eindigde bovenaan in de totale ranglijst voor Noord-Nederland.
Opvallend is ook dat Stadskanaal een goed imago heeft bij ondernemers buiten de eigen gemeente. Bij het onderdeel communicatie en beleid (bijvoorbeeld: heeft uw gemeente een aanspreekpunt voor ondernemers of ondersteunt het ondernemers met stimulerende maatregelen) haalde de gemeente iets meer dan driekwart van de te vergaren punten. Vooral op de punten ‘Vriendelijkheid en beleefdheid’ en ‘Toegankelijkheid’ kreeg de gemeente hoge cijfers.
Ondernemers in Stadskanaal vinden ook dat ze ‘waar voor hun geld’ krijgen. Ze deelden een ruime voldoende uit aan hun gemeente bij het onderdeel prijs-kwaliteitverhouding gemeentelijke lasten (ozb, reinigingsrechten). Op het onderdeel terugdringen van overbodige regels kan Stadskanaal zich nog wel wat meer inspannen.

MKB-Nederland organiseert dit jaar voor de derde keer de tweejaarlijkse landelijke verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente. Het onderzoek is uitgevoerd door bureau Lexnova en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken. In de voorgaande jaren heeft de uitreiking het nodige teweeggebracht. Gemeenten voelden zich uitgedaagd om hun dienstverlening aan ondernemers te verbeteren. Deze prijs is daarmee een belangrijke waakhond die gemeenten blijft aansporen zich meer in te spannen voor het mkb. Van maart tot augustus konden ondernemers via www.mkbvriendelijkstegemeente.nl hun stem uitbrengen.

De landelijke finale van de mkb-vriendelijkste gemeente is op 28 november tijdens de Week van de Ondernemer in de RAI in Amsterdam.

Video
.
 

Uitnodiging netwerklunch 15 november



Mantelzorg, uw zorg?
In de week van 8 tot en met 16 november 2013 vindt De Week Chronisch Zieken plaats. Op vrijdag
15 november 2013 organiseert UWV in samenwerking met MEE Groningen en Mission on Wheels
een netwerklunch, gevolgd door enkele workshops en een speeddatesessie. Het thema van deze
dag is: Mantelzorg, uw zorg?
Het programma is opgesteld voor zowel chronisch zieke werkzoekenden, als werkzoekende mantelzorgers en werkgevers. U bent allen van harte welkom!

Het programma ziet er als volgt uit:
10:00 uur Ontvangst
10:25 uur Welkomstwoord door de dagvoorzitter
10:30 uur Gastsprekers: Aafke Goedhart: balans houden als werknemer met mantelzorg
Coen Versteeg: onderwerp ‘We Helpen’ (www.wehelpen.nl)
11:00 uur Workshopronde 1
11:45 uur Workshopronde 2
12:30 uur Netwerklunch
13:30 uur Speeddatesessie Werkzoekenden en werkgevers gaan kort één op één met elkaar in gesprek
15:00 uur Afsluiting

U kunt zich op deze dag ter plekke aanmelden voor 2 workshops. U hebt de keuze uit:
1. Solliciteren met een chronische ziekte / Solliciteren als mantelzorger
2. Mantelzorger, en hoe gaat het met u?
3. (Oer-) Voeding als medicijn
Tijdens de lunch wisselen mantelzorgers, werkgevers en chronisch zieke werkzoekenden informatie uit over hun ervaringen bij het vinden van werk of het in dienst hebben van mantelzorgers en/of chronisch zieken. Doel is om samen oplossingen voor eventuele problemen te verzamelen.
Waar?
NH hotel, Hanzeplein 132, 9713 GW in Groningen.
U kunt (op eigen rekening) parkeren in de parkeergarage aan het Damsterdiep.
Aanmelden?
Bent u als mantelzorger en/of chronisch zieke op zoek naar een werkgever waarvoor u uw competenties wilt inzetten? Of bent u een werkgever die op zoek is naar goed gekwalificeerd personeel met doorzettingsvermogen?

U bent van harte welkom op vrijdag 15 november! Aanmelden kan per mail tot en met 8 november 2013 bij Ruth Hassing, voorzitter van Mission on Wheels: info@missiononwheels.nl.

zondag 13 oktober 2013

Vuurwerk en kermis op slotavond Winkelweek

Musselkanaal –
Zaterdagavond werd het einde van de 81e winkelweek van Musselkanaal ingeluid met een grote vuurwerkshow op het Starterrein. Voorafgaand aan het vuurwerk was er een fakkeloptocht van de gymnastiek vereniging met muzikale begeleiding van Amicitia. Deze optocht ging over de Marktstraat en via de A-weg over de Havenkade naar het Starterrein. Na dat Amicitia het Wilhelmus had gespeeld ging het vuurwerk de lucht in. Voor en na het vuurwerk was het druk op de kermis. Dit was namelijk de laatste avond dat de kermis open was. Na het vuurwerk gingen de meeste toeschouwers in optocht naar de kermis. In de Gelegenheid werd een groot en gezellig slotfeest gevierd dat tot in de late uurtjes door ging.

Foto's gemaakt door: Hendrik Buseman

Foto's zijn te bekijken via deze linken: Foto 1-20 // Foto 21-40 // Foto 41-50

 

dinsdag 8 oktober 2013

Hier is iedereen Welkom-Hema Sticker + video

Stadskanaal -
Dinsdag om 16:15 uur werd  aan de HEMA in Stadskanaal de tweede ‘Meer dan welkom’ sticker uitgereikt. Namens de gemeente Stadskanaal was hierbij wethouder Jan Willem van de Kolk  aanwezig zijn. Aanstaande donderdag zijn het gemeentehuis in Leek en de Molenberg in Delfzijl aan de beurt. Dit jaar wordt tijdens de Week van de Toegankelijkheid een link gelegd met het VN-verdrag. Het VN-verdrag voor personen met een handicap stelt dat mensen met een beperking het recht hebben om zelfstandig mee te doen in de samenleving. Klantvriendelijkheid is een praktische, positieve vertaling van de uitgangspunten van het VN-verdrag: Iedereen is welkom, en soms is daarvoor net iets extra’s nodig. Daarom wordt tijdens de Week van de Toegankelijkheid aandacht gevraagd voor het voorkomen en oplossen van de belemmeringen die mensen met beperking tegenkomen.
Onder het motto Meer dan Welkom! ging maandag 7 oktober de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid van start. Overal in het land zijn er activiteiten die het belang van toegankelijkheid en klantvriendelijkheid benadrukken. Onder het motto ‘Meer dan welkom’ laten mensen met beperkingen tijdens de Week van de Toegankelijkheid zien hoe belangrijk het is dat iedereen mee kan doen. Klantvriendelijkheid betekent dat mensen zich welkom voelen, dat er rekening met hen wordt gehouden. Je welkom voelen is belangrijk voor mensen met uiteenlopende beperkingen en gaat over informatie, toegankelijkheid en bejegening. Elk jaar tijdens de Week van de Toegankelijkheid organiseren organisaties van mensen met beperkingen heel verschillende activiteiten. Soms landelijk, maar meestal in hun eigen gemeente. Vaak werken zij daarbij samen met bedrijven en gemeenten. Klantvriendelijkheid levert namelijk niet alleen voordeel op voor mensen met beperkingen, maar ook voor winkels, horeca, musea en andere bedrijven en gemeentelijke instellingen. De Provinciale Chronisch zieken-  en Gehandicaptenraad Groningen reikt deze week vier stickers uit met de tekst: " Hier is iedereen welkom" . Werd de eerste uitgereikt bij Groningen Airport Eelde. De terminal van Groningen Airport Eelde is toegankelijk voor mensen met een handicap of chronische ziekte.

Bron: De Week van de Toegankelijkheid
Provinciale Chronische zieken en Gehandicaptenraad Groningen

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.
.
Video

.

zondag 6 oktober 2013

Dagje op pad met zwervers in Pagedal

Stadskanaal -
De afgelopen weken liep ik (Dirove) vaak in en rond het Pagedal in Stadskanaal, het viel mij op dat er zwervers liepen. Ik (Dirove) heb ze aangesproken of ik ze een dag mocht volgen en fotograferen, maar dat wilden ze in eerste instantie niet. Maar de aanhouder wint en zo ben ik afgelopen vrijdag 4 oktober met hen op pad geweest. Ik (Dirove) heb ze gevolgd tijdens de dag en viel van de ene verbazing in de andere......

Hierbij volgt mijn fotoverslag.
Lieve politiek, lieve medemensen hoever moet het komen in Nederland?? wanneer houdt het op?? Als u de foto's heeft bekeken haal dan even heel diep adem.
.
.

Lieve mensen dit keer is het fictie en geen werkelijkheid.
Ik (Dirove) wil de figuranten Gea Schokkenbroek en La-Toyah Zantingh hartelijk bedanken..
 
Vriendelijke groet Dirove

Musselkanaal op wielen weer succesvol

Musselkanaal -
Autobedrijf E. Tempel uit Musselkanaal organiseerde voor zondag 6 oktober, in verband met de Winkelweek, alweer voor de 9e keer een grote openluchtshow aan de Marktstraat. Thema was ook dit jaar weer: Musselkanaal op wielen. Het evenement is in samenwerking met de Handelsvereniging Musselkanaal. Wie in het bezit is van een bijzondere auto, motor, tractor, bromfiets of iets anders op wielen kon zijn voertuig in de Marktstraat plaatsen. De bijzondere voertuigen waren tussen 13:00 en 17:00 uur te bewonderen Ook werden er diverse demonstraties gegeven met vuurspuwende monstervoertuigen, Motorscootmobiel, Burn-outs en meer. Er was koffie en koek, en andere versnaperingen alsmede kermis en muziek. Het weer werkte mooi mee en daarom was er genoeg belangstelling voor deze evenement. Maar men had vaak wel hun mening over het entree bedrag wat sinds vorig jaar is ingevoerd. Door de organisatie is verteld dat het de kosten wat drukt omdat het organiseren van dit evenement best prijzig is. Het was ook deze keer weer een mooie dag.

Foto's gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
Meer foto's door: Jacob Musch
.

.

zaterdag 5 oktober 2013

Braderie en kermis in de winkelweek


Musselkanaal Winkelweek –
Donderdag vond de opening plaats van de 81ste Winkelweek in Musselkanaal. Vrijdagmiddag en avond werd er op de Marktstraat in Musselkanaal een braderie gehouden. De bezoekers opkomst was zeer goed te noemen. Vooral in het begin van de middag was het druk. De meeste marktkooplieden hadden dan ook goede zaken gedaan. De winkeliers hadden deze avond een extra koopavond. Op de kermis, die deze winkelweek ook weer op het Willem Diemerstraat/plein staat, was het gezellig druk. Radio Quattro Team zond een 24 uurs maraton uit vanuit de Gelegenheid.

Voor de foto's in twee delen zie: 112kanaalstreek 

 
 

Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk Blijham opening

Blijham -
Zaterdagochtend was het dan eindelijk zover, de opening van de nieuwe Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk in Blijham werd geopend door de burgemeester Erik Tiemstra en de huisarts zelf. Eerst werden door een aantal mensen een kleine toesprak gehouden. Daarna werd met een grote schaar een rood lint door geknipt. Daarna konden de belangstellenden een kijkje nemen in het gebouw. De opkomst tijdens de opening was groot.

Tekst en foto's door: Jacob Musch
.
.

woensdag 2 oktober 2013

Een grote hobby en passie, zijn fotografie word zijn bedrijf

ScholteFotografie

Klik voor groot formaat

Feestelijke opening Kinderboekenweek in Bibliotheek Stadskanaal en Vlagtwedde

Stadskanaal -
Woensdag 2 oktober was er een feestje in de bibliotheken in Stadskanaal en Vlagtwedde. In beide bibliotheken waren de wethouders van Onderwijs, Sport en Cultuur aanwezig om de Kinderboekenweek en de ‘sport & spel’ ochtend te openen.
Na een kort interview over hun favoriete sport, hebben de wethouders Hamster en Bieze op een actieve manier de Kinderboekenweek in Bibliotheek Stadskanaal geopend. Johan Hamster nam het op tegen een leerling met zaklopen en Erik Bieze heeft een aantal dartpijlen gegooid. Daarna konden de leerlingen van OBS Meester Neuteboom, OBS Parkwijkschool en CBS Verbindingsweg beginnen met de quiz in de Bibliotheek en de clinic basketbal.
Woensdagmorgen was er een clinic op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis van Stadskanaal. Een groep basisscholieren kregen les in wat technieken enz. door een paar jeugdtrainers. Deze clinic werd gegeven van negen tot elf uur woensdagmorgen. En word ook donderdag 3 oktober gegeven en de tijd daarvan is van negen tot drie uur s'middags.

In Vlagtwedde mochten een aantal kinderen vragen aan de wethouders stellen. Op de vraag wie hun sportidool is antwoordde Siene Lok ‘Johan Cruijff’. Herman Kuipers gaf als antwoord Epke Zonderland en Anton Geesink. Hierbij vertelde Kuipers dat hij zelf nog een keer tegen Geesink heeft gejudood. Maar hij gaf direct toe dat Geesink hem alle hoeken van de mat heeft laten zien. Na dit korte interview onthulden de wethouders de Kinderboekenweekvlag en konden ook de leerlingen van OBS De Clockeslach en OBS De Plaggenborg beginnen met de quiz en clinic basketbal.

Tot en met donderdag 10 oktober  gaan in totaal 21 scholen uit de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde meedoen met de ‘sport & spel’ ochtend. Dit in het kader van de Kinderboekenweek 2013 (2 t/m 13 oktober) met als thema ‘Klaar voor de start! Over sport en spel!’. De ‘sport & spel’ ochtenden worden georganiseerd door bibliotheken in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde in samenwerking met het Huis voor de Sport Groningen, gemeente Vlagtwedde Actief, sport- en beweegteam van de gemeente Stadskanaal en Stichting Welstad.

Foto's zijn gemaakt door: - Ronny - Regio-Events en Mesecur
.
.