vrijdag 30 mei 2014

Onstwedder Gaarv’n Ambachtelijk bakken in veldoven

Musselkanaal -
Tijdens de Snikkeweek Braderie in Musselkanaal was de Onstwedder Gaarv’n ook aanwezig. In een authentieke, houtgestookte veldoven bakken zij op nostalgische wijze broden naar grootmoeders recept, met en zonder rozijnen. Dankzij deze wijze van deegbereiding en bakken hebben hun broden een unieke, bijzondere smaak. Zodra de grote ronde broden uit de veldoven waren en even werden afgeblust met een kwast water liep het bij het verkooppunt naast de veldoven storm met mensen. Voor een handje vol euro's per stuk gingen de broden dan ook gretig naar de klanten.

Smartphone foto's door: - Ronny -
.
.

Dag twee: Hemelvaart Vliegweekend modelvliegclub Stadskanaal

Stadskanaal -
Van 29 mei t/m 1 juni organiseert de modelvliegclub Stadskanaal Omstreken weer hun jaarlijkse vliegweekend. Vier dagen lang, te beginnen op Hemelvaartsdag, wordt er gevlogen met diverse soorten modelvliegtuigen. Groot, klein, elektro en met brandstofmotoren, ze zijn  er allemaal. Naast het kijken naar al dat moois is er de mogelijkheid om zelf eens aan de knuppels te staan en te voelen hoe zoiets in zijn werk gaat. Dus kom kijken en kennis maken met deze boeiende hobby. Tijdens de evenement dagen mag worden gevlogen vanaf 10:00 uur.

Dit zijn de foto's van dag twee gemaakt door: - Ronny - 
Voor alle foto's via iPhone en Ipad klik HIER 
.
.
 

Lucky Joe's Pleinfeest tijdens de Snikkeweek + video

Musselkanaal -
Pleinfeest
Donderdag 29 Mei (Hemelvaartsdag) was er weer een muziek pleinfeest op het Willem Diemerplein te Musselkanaal tijdens de Snikkeweek. Vanaf 13:30 uur traden er diverse Nederlandse zangers en zangeressen op, m.m.v. o.a.. Silvia Swart, Burdy, De Teddyboys, Het WK Trio, Max en Maxime,  Schlägerzanger Berny, Mandy Richter & Gabry, Janneke de Roo.

VIDEO  
Foto's en video door: - Ronny - 

Voor alle foto's via iPhone en Ipad klik HIER
.

.
Muziek video

.

donderdag 29 mei 2014

Twee dappere ganzenfamilies op stap

Stadskanaal -
Tijdens mijn uitstapje in de regio kwam ik twee ganzenfamilies tegen t.h.v. de Hoofdstraat voor het Nyestee complex. Vermoedelijk waren ze van plan om de hoofdstraat over te steken om bij het kanaal te komen. De twee mannetjes en vrouwtjes met totaal acht jonge ganzen liepen voor het Nyestee complex de Hunsingolaan in tot aan de Navolaan en keerden direct weer terug richting de Hoofdstraat. Na wat waakse momenten voor hun kleine kroost bij de Hoofdstraat namen zij de poging om de hoofdstraat over te steken. Ik als "klaarover" nam even de moeite om de aanrijdende auto's te waarschuwen dat de gazenfammilies de weg over wilden steken, en dat lukte. Langs de bermkant liepen ze verder richting de Buinersluis. Mooi om dat te zien in de gemeente.

Foto's door: - Ronny -
Voor alle foto's via iPhone en Ipad klik HIER
.

.

STAR Stukgoederenvervoer

Stadskanaal -
Op Hemelvaartsdag liet STAR het vervoer van goederen herleven. Bezoekers konden zien hoe vroeger pakjes, dozen, stro of steenkool vervoerd werden per trein tijdens het evenement stukgoederenvervoer. Voor de kinderen was er: help de stationchef met inladen in de trein of de oude vrachtwagen! Ook kon er tijdens de diensttijden mee gereden worden met de stoomtrein. Deze dag was van 11.00 tot 17.00 uur op het station van Stadskanaal.

Ook hier was ik te vroeg en intussen was de stoomtrein al vertrokken en was het rustig op het perron.
Foto's door: - Ronny -

 
 
 
 
 
 
 

Hemelvaart Vliegweekend modelvliegclub Stadskanaal

Stadskanaal -
Van 29 mei t/m 1 juni organiseert de modelvliegclub Stadskanaal & Omstreken weer hun jaarlijkse vliegweekend. Vier dagen lang, te beginnen op Hemelvaartsdag, wordt er gevlogen met diverse soorten modelvliegtuigen. Groot, klein, elektro en met brandstofmotoren, ze zijn  er allemaal. Naast het kijken naar al dat moois is er de mogelijkheid om zelf eens aan de knuppels te staan en te voelen hoe zoiets in zijn werk gaat. Dus kom kijken en kennis maken met deze boeiende hobby. Tijdens de evenement dagen mag worden gevlogen vanaf 10:00 uur.

Foto's zijn hemelvaartdag vroeg genomen toen het nog rustig was en de wind was op dat moment nog wat aan de sterke kant. Na de middag werd er wel gevlogen en kwamen er ook meer bezoekers om alles te aanschouwen.
Foto's door: - Ronny - Regio-Events 
In het weekend worden er wat meer beelden gemaakt.

 
 

woensdag 28 mei 2014

De Dag van het Park in Winschoten

Winschoten –
Zaterdag 25 mei vond voor de tiende keer de Dag van het Park plaats. Ook in Winschoten werd het publiek meegenomen in een wereld vol activiteiten, demonstraties, muziekoptredens en nog veel meer. Zo’n 30 deelnemers haalden alles uit de kast om hun passie voor hetgeen zij doen op het publiek over te brengen. Onder een stralende zon genoten de bezoekers van onder anderen de prachtige roofvogels, kregen ze informatie over duiken, vissen, schaken en ballonvaarten. Ze bekeken de verzamelde oude handwerken bij mevrouw Stevan en waanden zich terug in de middeleeuwen waar zwaardsnijden, boogschieten en zwaardvechten aan de orde van de dag was. Bij het rozenpaviljoen waren muziekoptredens en voor de kleintjes een springkussen. Bij Pirates for Kids werd geschminkt en konijntjes geaaid bij de WPKC. Ook was de kinderboerderij open en kon er een ritje gemaakt worden met paard en wagen. Veel belangstelling was er voor Tai Chi Winschoten die o.a. vorm liep, de demonstraties van gevechtsapplicaties, het zwaardsnijden, van 2nd-chance sabelgroep, de boogschutters van het Boogschuttersgilde Ter Apel en de zwaardvechters van Sherwood Arms. Ook werd het publiek uitgenodigd om aan een aantal demonstraties mee te doen, maar lekker op een terras zitten met een kopje koffie of een ijsje kon natuurlijk ook.


Foto's gemaakt door: Catharina Glazenburg
.
.

Jaarlijkse Snikkeweek geopend in Musselkanaal

Musselkanaal –
Woensdagmiddag om twee uur is de jaarlijkse Snikkeweek geopend in Musselkanaal. Bij ’t Klaain Klappie was een bord opgehangen met het thema van dit jaar. Op dit bord zat een laagje waardoor deze niet te lezen was. Burgemeester Galama heeft het bord met behulp van een brandweerslang van een oude brandweerauto schoongespoten. Tijdens de opening waren de “Klooster smartlappen” aanwezig om muziek ten gehore te brengen. De Snikkeweek was vanaf woensdagmiddag 14 uur officieel geopend.

Foto's door: Marc Dol


zondag 25 mei 2014

Middagje cursus Biketeam Rode Kruis Afdeling Zuidoost Groningen + video's

Stadskanaal -
Coördinator Henk Ijzer van het Biketeam Rode Kruis Afdeling Zuidoost Groningen had een middagje cursus geregeld aan de Brummelkant. De deelnemers waren: Aaltje Bakker / Gerard Bardewee / Martijn Brul / Menso Kruize / Henk IJzer / Egbert Stratingh, allen vrijwilligers bij het Rode Kruis. Met deze Biketeam zijn ze beter en vooral sneller inzetbaar op de diverse evenementen. Ze kunnen met de fiets sneller tussen een mensen menigte doorkomen in geval van acute nood bv. een reanimatie. Met deze cursus van een paar uur werd men uitgelegd en tevens om het zelf in praktijk te ondergaan het leren om de fiets volledig onder controle te krijgen en te houden. Een docent Gert jan Verkouter van het Biketeam van het Politie Opleidings- en Trainingscentrum in Zuidlaren gaf deze korte inloop cursus. Eerst werden er wat onderdelen van de bike besproken, om daarna wat te gaan oefenen. Een noodstop, handiger afstappen, pionnen slalom en linkshandig werken. Het volgende was een fietsrit met wat uitleg over veilige handelingen tijdens een rit in een groep. De noodstop met krachtig remmen werd in het Pagedal geoefend om later de rit door het Pagedal te vervolgen naar het Raadhuisplein. Daar werd geoefend met fiets dragend de trap op en dan rijdend met de kennis die intussen was opgedaan naar beneden te rijden. Komend najaar gaat deze groep naar het Politie Opleidingscentrum in Zuidlaren om daar een gehele dag een intensieve cursus te gaan volgen wat een sterke pluspunt word van het Biketeam Rode Kruis in Stadskanaal
Facebook pagina: Rode Kruis Afdeling Zuidoost Groningen.

VIDEO deel 1
VIDEO deel 2 volgt ........
Foto's en video's door: - Ronny - Regio-Events
Voor alle foto's via iPhone en Ipad klik HIER
.
.
Video deel 1 (klik op tandwiel en kies HD voor strakker beeld)

.
Video deel 2 (klik op tandwiel en kies HD voor strakker beeld)

.

zaterdag 24 mei 2014

Lawaaigebied met Ulv's en Karts in Vledderveen

.
.

zondag 18 mei 2014

Galerie Boven opening zondag 18 mei

Stadskanaal -
Dit jaar heeft Galerie Boven de beschikking gekregen over een leegstaand pand in het centrum van Stadskanaal waarover ze een maand lang kunnen beschikken. De opening is op zondag 18 mei aanstaande waarvoor u van harte bent uitgenodigd.


donderdag 15 mei 2014

Experimententour Jouw Energie van Morgen aanwezig in Stadskanaal + video

Stadskanaal -
Donderdag 15 en vrijdag 16 mei staan er drie grote Experimenten Trucks op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis in Stadskanaal. Vandaag wat beelden daarvan.

Datum Mei 2014
Do. 15 BOTS, Stadskanaal
Vr.  16 BOTS, Stadskanaal

Voor meer info, lees verder:
Theo Jurriens van Rijksuniversiteit Groningen
Over jouw toekomst… en die van jouw energie
Wat is jouw energie in 2030? Hoe verwarm jij je huis in 2040? Rijden er nog auto’s in 2050? Het antwoord op deze vragen is helemaal niet vanzelfsprekend! De toekomstige energievoorziening is een belangrijke uitdaging voor jullie! De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en GasTerra dagen jongeren van nu uit om mee te werken aan bruikbare oplossingen voor deze uitdaging. Dit gebeurt in en rond de Jouw Energie van Morgen truck. Een rondreizend laboratorium. Een inspirerende collegeruimte. Waarmee we langs de VWO-scholen in Nederland trekken om met jou de toekomst te verkennen. We kijken naar de problemen die daarvoor moeten worden opgelost. En naar mogelijkheden voor jou om mee te werken aan die oplossingen, bijvoorbeeld door straks te kiezen voor een boeiende studie bij de Faculteit.
(Bron en meer informatie over de en in de Truck)

Bekijk ons lesmateriaal (PDF downloads)
In de Jouw Energie van Morgen truck worden allerlei onderwerpen behandeld en uitgewerkt. Daarvoor maken we boeiend lesmateriaal. Blader maar eens door deze boekjes.
VIDEO
Voor alle foto's via iPhone en Ipad klik HIER
.

.
Video

.

Hemelvaart Model Vliegvierdaagse in Stadskanaal

(Archief foto 2013)
Stadskanaal -
Modelvliegclub Stadskanaal & Omstreken organiseert weer het jaarlijkse Hemelvaartvliegvierdaagse. Vier dagen lang, van 29 mei tot en met 1 juni, van 10:00 uur tot 21:00 uur, zal er gevlogen worden met diverse soorten modelvliegtuigen. Groot, klein, elektro en met brandstofmotoren, naast het kijken naar al dat moois is er de mogelijkheid om zelf eens aan de knuppels te staan. Ze zijn te zien aan de Kijlsterweg 22 in Stadskanaal, achter de watertoren en het terrein van de Firma Gansewinkel. En de entree is op alle vier de dagen gratis. U kunt zich daar ook tegoed doen aan een drankje of warme hap in de aanwezige kantine. Uiteraard is dat wel voor uw eigen rekening.

zondag 11 mei 2014

TriBute To The Catsband

Stadskanaal -
Vrijdagavond 9 mei speelde in de grote Feestent de Coverband van de Catsband. De tent was goed gevuld met publiek en werd getrakteerd op veel mooie nummers. Later op de avond waren er gastoptredens van Rene Becker, Bauke en Jannes.

Foto's door: Jacob Musch
.
.

vrijdag 9 mei 2014

Zandbergia - Girolino extra activiteit bij Giro zonder Grenzen

Zandbergia Musselkanaal -
Vrijdag 9 mei werd als herinnering aan de doorkomst van de Giro d’Italia 2002 door de Kanaalstreek, Westerwolde en het aangrenzende Emsland/D de Giro zonder Grenzen, een tocht van honderd kilometer georganiseerd. De start hiervan was om 13:00 uur bij Café Zandberg in Musselkanaal en werd met twee kanonschoten gestart. De tocht voerde langs de toeristische kroonjuwelen van Westerwolde en het Emsland, als natuurgebied De Beetse, Sellingen/grensovergang Hasseberg en De Zandberg.
Lees verder voor meer info .........
Foto's door: - Ronny - Regio-Events
Voor alle foto's via iPhone en Ipad klik HIER
.
.
 

maandag 5 mei 2014

Dodenherdenking in Wedderveer

Wedderveer –
Zondagavond vond de jaarlijkse 4 mei dodenherdenking plaats bij het oorlogsmonument in Wedderveer. Tijdens de herdenkingsplechtigheid werden de mensen herdacht die omkwamen ten gevolge van oorlogsgeweld, onderdrukking, racisme en terrorisme sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog.
Foto's door: Jacob Musch

 

zondag 4 mei 2014

Twee dagen hout, boomstammen en motorzagen in Drouwen + video's

Drouwen -
Bij Buitencentrum Boomkroonpad werd op zaterdag 3 en zondag 4 mei 2014 de 'Boomkroonpad Carving Cup 2014' gehouden. Een tweedaags festijn waar motorzaagkunstenaars uit heel Nederland het tegen elkaar opnamen. Ook dit jaar werd het een spectaculaire wedstrijd, waarbij de deelnemers slechts twee middelen tot hun beschikking hadden: een robuuste boomstam en een motorzaag. Wie was het handigst met de zaag en zaagde in twee dagen tijd het mooiste kunstwerk?  *Sander Boom  is winnaar Carving Cup 2014* In totaal deden er meer dan twintig houtzaagkunstenaars aan de wedstrijd mee. Deelnemers kwamen uit verschillende delen van het hele land, en uit verschillende delen van Europa naar het Boomkroonpad toe om daar hun kunsten te laten zien. De deelnemers maakten ook dit jaar weer zeer verschillende houtkunstwerken van echt groot en zeer klein. De kleine gingen voor een zacht prijsje naar een koper, waarbij de grote exemplaren enkele honderden euro's opleverden. Deze soort boomhout kan zo jaren onbewerkt buiten in de tuin blijven staan. Alle twee dagen was er veel publiek aanwezig. De laatste uurtjes van zondagmiddag waren het drukste, er was zoveel publiek om de laatste wedstrijd te zien tussen de drie beste houtzaagkunstenaars die in de twee dagen hun beste motorzaag ter hand hadden genomen. Uiteraard was er veel belangstelling voor de laatste kleine en grote dierenfiguren enz. die snel een nieuwe eigenaar kregen toegewezen.

Locatie en tijden waren:
Gebied:     Hondsrug
Locatie:     Buitencentrum Boomkroonpad
Datum:     03-05-2014, 04-05-2014
Aanvangstijd: 10.00 uur
Eindtijd:     17.00 uur

Direct link alle foto's voor iPhone en Ipad
Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events 
VIDEO 
VIDEO deel 2
 .

.
Video

.

vrijdag 2 mei 2014

Vernieuwde skatebaan officieel in gebruik + video

Stadskanaal -
Vrijdagmiddag is de nieuwe skatebaan in Stadskanaal officieel in gebruik genomen. De opening werd, in tegenstelling tot wat eerder bekend werd gemaakt, uitgevoerd door wethouder Van de Kolk in plaats van wethouder Hamster. De skatebaan is al sinds vorig jaar klaar maar werd vandaag officieel geopend. Het project is gerealiseerd door de jongeren van Stadskanaal in samenwerking met de gemeente, Rabobank Stadskanaal en 2MOVE! Na de opening zorgden vrijwilligers van het jongerencentrum voor een hapje en een drankje voor de aanwezige personen. Intussen waren er wedstrijdjes gestart op de skatebaan, de juryleden beoordeelden de gemaakte kunstjes van de skeelers, skateboarden en een enkeling met een ministep.
(Tekst bron: Marc Dol) 

Direct link naar alle foto's voor de Iphone en Ipad

VIDEO 
Video en foto's door: - Ronny - Regio-Events
.
.
Video duur: 8 minuut 50 sec.
.