vrijdag 7 augustus 2015

Protestmars tegen ontslagen TSN Thuiszorg Stadskanaal + video

Stadskanaal -
Met veel lawaai protesteerden zo’n 50 personen donderdagavond tegen de ontslaggolf bij TSN Thuiszorg in Stadskanaal. De protestmars werd georganiseerd door de FNV en de SP. De demonstratie startte om zeven uur bij het kantoor van TSN thuiszorg en eindigde bij het gemeentehuis. De demonstranten wilden via het centrum maar werden in de Beneluxlaan tegengehouden door de politie. Hier was de zomermarkt gaande met veel kraampjes en livemuziek. Volgens de politie stond in een brief die de organisatie had gekregen dat het niet toegestaan was dat de protestmars dwars door het centrum ging. De demonstranten kozen na een pittig gesprek eieren voor hun geld en liepen om het centrum heen naar het gemeentehuis.
Woensdag werd bekend dat 140 vaste medewerkers en 29 tijdelijke krachten van TSN thuiszorg in Stadskanaal hun baan verliezen. De ontslagen komen bovenop de ontslagen in Groningen en Drenthe die eerder dit jaar al werden aangekondigd. Honderd andere medewerkers behouden vooralsnog hun baan. Volgens wethouder Hamster van de gemeente Stadskanaal zijn de ontslagen het gevolg van de bezuinigingen op de zorg. Eén op de tien gezinnen in Stadskanaal krijgt op dit moment nog huishoudelijke zorg zegt de wethouder. Straks is die zorg alleen nog voorbehouden voor de meest kwetsbare inwoners zoals mensen met een psychische of verstandelijke beperking en mensen zonder geld en/of netwerk. De overige inwoners moeten straks zelf de kosten voor huishoudelijke hulp betalen of hulp van mantelzorgers inschakelen.
(Tekst bron: Catharina G.)

Op 12 september is in Amsterdam een landelijke demonstratie tegen de bezuinigingen in de zorg. U kunt hier ook aan mee doen. Voor meer informatie, bel 06-21809538 of mail naar rmarijnissen@avbakabo.nl
U kunt ook terecht op de website www.fnvvoorzorg.nl


VIDEO
Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events
Voor alle foto's klik HIER
.
.
.
 
 
 
 

1 opmerking:

  1. Erg vervelend dat er zoveel mensen ontslagen werden. Ik hoop dan ook van harte dat deze mensen allemaal weer werkzaam zijn.

    BeantwoordenVerwijderen